ART BOX PORTAL NA IZLOŽBI GRAD: MESTO IDENTITETA

Priredio Art Box portal //

Od 23. marta, na drugom i trećem nivou Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, može se pogledati izložba Grad: mesto identiteta, na kojoj je predstavljeno oko 130 dela iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti, iz svih postojećih zbirki: Zbirke slikarstva od 1900. do 1950, Zbirke slikarstva posle 1950, Zbirke papirnog materijala (grafika, crtež, akvarel i dr.), Zbirke skulpture i instalacije i Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija.

MSUB 2023. Foto: Art Box portal

Kustoskinje izložbe „Grad: mesto identiteta“, koja problematizuje načine na koje urbana sredina može da se posmatra kao mesto gradnje i kontinuiranog formiranja identiteta, jesu Una Popović, Svetlana Mitić, mr Mišela Blanuša, Žaklina Ratković, i dr Rajka Bošković.

Sanja Iveković, MSUB. Foto: Art Box portal
Balint Sombati, MSUB. Foto: Art Box portal
Igor Gubić, MSUB. Foto: Art Box portal

Ova je prilika da se, među izloževim radovima iz kolekcije MSUB, vide radovi umetnika/ca kao što su: Sanja Iveković, Goranka Matić, Mića Popović, Neša Paripović, Tomislav Gotovac, grupa KOD, Balint Sombati, Era Milivojević, Jasmina Cibic, Biljana Đurđević, Igora Grubića, Krste Hegedušića i mnogi drugi…

Restoran kod KOD, MSUB. Foto: Art Box portal
Neša Paripović, MSUB. Foto: Art Box portal
Jasmina Cibic, MSUB. Foto: Art Box portal

Leave a Reply

Your email address will not be published.