KRAGUJEVAČKI ARSENAL FEST

Priredio Art Box portal //

Početak leta u prostoru „Kneževog arsenala“ obeležava kragujevački Arsenal Festival koji ove godine od regionalnog dobija internacionalni karakter. Tokom 4 dana, od 27. juna do 1. jula i na 3 bine Arsenal Fest će ugostiti preko 60 izvođača koji dolaze iz 16 zemalja sveta. Među njima i jedan od najvećih svetskih hard-rok bendova svih vremena, The Cult.

The Cult (Wikipedia) 2012-05-25 09

Jedan od domaćih bendova koji će obeležiti festival svakako je i rokenrol sastav – Kanda, Kodža i Nebojša. Njihov poslednji studijski album, pod nazivom „Beton“, obeležio je regionalno rokenrol izdavaštvo u 2022. godini. Izdanje karakteriše niz zapaženih singlova kao i (konačno) uspeh koji ovaj bend, posle više od trideset godina postojanja, postiže u Hrvatskoj gde su se mediji prilično zainteresovali za diskografiju najvećeg rokenrol sastava koje je iznedrila beogradska rokenrol scena tokom turbulentnih devedesetih godina. Bend Kanda, Kodža i Nebojša je nedavno nastupio na Malti odakle dolaze snimci zabeleženi u aktuelnom video spotu za pesmu „Odnose me“.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKS90t_19IQ

 Arsenal vizual - KKN.jpg
Foto; Vizual festivala Arsnal fest 2023. Bend Kanda, Kodza i Nebojša

Iz festivalske ponude u četvrtak, 29. juna izdvaja se koncert violiniste svetskog glasa. Reč je o Nemanji Raduloviću koji će na Arsenal Festu predstaviti program sa aktuelnog LP-ja „Roots“. Ovaj umetnik je upravo na svetskoj turneji sa svojim orkestrom Double Sens. Preko Amerike i dalekog Japana stiže na ove prostore gde će održati seriju koncerata.

https://www.youtube.com/watch?v=tlzRZYPl4ok

Više o programu festivala na: https://arsenalfest.rs/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.