Sinoć, na dan rođenja Nikole Tesle, zvanično otvoren EXIT, večeras prvi festivalski dan

Art Box portal //

Jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u regiji, EXIT, održaće se na više od 40 bina na Petrovardinskoj tvrđavi od 11. do 14. jula. Sinoć, 10. jula, na dan rođenja Nikole Tesle, festival je zvanično otvoren nastupom grupe Muzika nade.

Nastup grupe Muzika nade na otvaranju Exita 2024. Foto_Art Box portal

U Teslinu čast, tzv. nultog dana, glavna bina promenila je ime a festival je otvorila Muzika nade, grupa koja je deo dobrotvornog programa koji svakom detetu pruža mogućnost besplatnog obrazovanja putem muzike a njihovim porodicama bazičnu pomoć što jeste u duhu koncepta društvene odgovornosti ovogodišnjeg EXIT-u koji stavlja fokus na mentalno zdravlje i autentično iskustvo.

Exit 2024. Foto_Art Box portal

Kapije EXIT festivala otvaraju se danas u 19 časova i očekuje se da će kroz njih, tokom četiri festivalska dana, proći više od 200.000 ljudi.

Nultog dana nastupi su se odvijali samo na glavnoj bini, dok će ostalim danima biti i na ostalih 40 bina.

Najveća poseta se očekuje na nastupu Black Eyed Peas.

Exit 2024. Foto_Art Box portal

I ovogodišnje izdanje EXIT festivala, pored muzičkog programa, donosi i niz društveno-odgovornih aktivnosti za sve posetioce.

Exit 2024. Foto_Art Box portal

Prve večeri festivala, u četvrtak 11. jula, nastupaju: Gucci Mane, Carl Cox, Klangkuenstler, Rudim3ntal, Dub FX, Franky Wah, Henry Saiz, Sama’ Abdulhadi, Villagers Of Ionna Citty, Yotto, i mnogi drugi.

Exit 2024.  Foto_Art Box portal

Petak, 12. jul, obeležiće: Black Eyed Peas, Chloe Caillet, Kobosil, Coroner, Joker Out, uz niz drugih izvođača različitih muzičkih žanrova.

Exit 2024.  Foto_Art Box portal

U subotu, 13. jula, na festivalu nastupaju: John Newman, Maceo Plex, Kenya Grace, I Hate Models, Patrick Mason, The Exploited, i Willy William kao i brojni drugi izvođači koji na Petrovaradinsku tvrđavu donose eklektičnu fiziju fuziju.

Exit 2024. Foto_Art Box portal

U nedelju, 14. jula, na EXIT-u nastupaju: gitarista Tom Morello, potom Black Coffe, Steve Angello, Bonobo, Sara Landry, Barry Can’t Swim, Ian Asher i druge svetske i regionalne muzičke zvezde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.