„TELENOVELA: SIVO U KOLORU“ FILIPA MARKOVINOVIĆA NA PRVOM IZDANJU SMOTRE DOKZIMA

Art Box portal // 

Film „Telenovela: Sivo u koloru“ reditelja Filipa Martinovića biće prikazan u sredu, 27. decembra u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda i u četvrtak, 28. decembra u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada.

Kadar iz filma „Telenovela: Sivo u koloru“

Trejler filma „Telenovela: Sivo u koloru“: https://vimeo.com/643879278?share=copy

Projekcija filma biće održana u okviru prvog izdanja manifestacije DokZima – Smotre dokumentarnog filma nastale sa ciljem da promoviše svet domaćeg dokumentarnog filma i da širu publiku vrati u bioskop. Nakon projekcija u Beogradu i Novom Sadu biće održan razgovor sa autorom.

Radnja filma prati Filipovu priču. On je rođen u Beogradu, a odrastao u Barseloni. Filip postavlja sebi jedno, na prvi pogled, jednostavno pitanje: Odakle sam? U potrazi za odgovorima, zajedno sa Ašom, Etiopljankom čija je prošlost još komplikovanija od njegove, odlutaće na daleka mesta na kojima im se priviđaju scene iz španskih serija.

Filip Martinović je osnivač producentske kuće GULU GULU Presenta čiji je rad prvenstveno usmeren na kreativne dokumentarce i hibridne forme.

Ostvarenja koja su tokom decembra prikazana u okviru smotre DokZima su filmovi „Flašaroši“ autora Nemanje Vojinovića, „Prizvan i pozvan“ Srđe Vuča i Luke Papića, „Srećna Nova, Jivu“ Mladena Kovačevića. Ova ostvarenja, uz film „Telenovela: Sivo u koloru“ prikazana su na važnim svetskim festivalima i postigli značajne uspehe. Pored domaćih festivala poput BELDOCS-a, Festivala Slobodna zona, bioskopska distribucija ovih filmova je svedena na minimum.

DokZima se realizuje u produkciji filmske kuće Set Sail Filma, u saradnji sa udruženjem dokumentarista DokSrbija, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.