Exit prvi na listi najboljih evropskih festivala koje treba posetiti ove godine

Art Box portal //

Ovogodišnje izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini. A kako EXIT vide drugi? Internacionalni medijski gigant Vice preporučuje novosadski festival kao najbolji međunarodni festival ovoga leta u Evropi.

Photo_Exit Photo Team_promo

Vice opisuje Exit kao „vrhunsko multi-žanrvovsko festivalsko iskustvo na Tvrđavi, sa divljim miksom umetnika kao što su Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane i Franky Wah, ali i mnogi drugi dok Novi Sad opisuju kao „šarmantni biser na Dunavu, savršen za odmor pun kulture.“

Na listi su se iza Exita našli i berlinski festival Whole, kao i MEO Kalorama u Lisabonu, zatim Elrow Island na Malti.  Vice je pobrojao i najbolje festivale u Ujedinjenom Kraljevstvu kao posebnu kategoriju u kojoj se na prvom mestu našao festival Queen’s Yard Summer Party.

„Zašto ne probati najbolji evropski multi-žanrovski festival?”, zapitao je Vice svoju publiku. EXIT je još jednom izdvojen kao najbolji muzički festival zbog svog muzičkog diverziteta i lokacije koja osim što je jedna od najspecifičnijih u svetu, zbog svoje strukture dozvoljava festivalu da na jednom mestu ujedini mnoštvo različitih zvukova, kultura i ljudi.

I ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi muzička ponuda je za gotovo svačiji muzički ukus i uzrast. Na programu festivala nalaze se Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Oliver Tree, John Newman Hybrid DJ Set, Maceo Plex, Black Coffee, Bonobo DJ Set, Kenya Grace, Rudimental, Alok, Sara Landry, i mnogi drugi, a još imena za ovogodišnje izdanje festivala tek stiže. Sa dodatnim, nultim danom, EXIT ovog jula obećava jedinstvenu petodnevnu muzičku avanturu svojstvenu samo festivalskoj organizaciji koja preko dve decenije neumorno stvara magiju.

Detaljnije informacije o ulaznicama na zvaničnom sajtu Exita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.