GLAVNI PROGRAM I VIZUELNI IDENTITET 56. BITEFA

Vizuelni identitet 59. Bitefa Erjete Murje. Fotografija preuzeta sa veb-stranice Bitefa.

Na konferenciji za medije, koja je održana u Skupštini Grada Beograda, govorili su direktor Bitef teatra Miloš Latinović, umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica, sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl, pomoćnik ministra za savremeno stvaralaštvo u Vladi Republike Srbije Radovan Jokić i potpredsednica I&F grupe Vanda Kučera. 

Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica predstavio je koncept i predstave glavnog programa ističući da će na Bitefu publika ove godine u okviru glavnog programa moći da pogleda devet predstava iz Nemačke, Belgije, Meksika, Francuske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije, među njima predstave nekih od najznačajnijih imena evropskog i svetskog pozorišta kao što su Kejti MičelAleksander Zeldin Jan Martens.

Saopšteno je i da će se tematski fokus festivala baviti radom u savremenom društvu: gubitkom posla, prekomernim radom, tržištem rada posle pandemije, profesionalnim prekvalifikacijama i dr, a da će „posebnu celinu činiti predstave koje tretiraju pitanje rada u samim izvođačkim umetnostima“.

„U skladu s tematskom, i estetska linija tretira fenomen rada. Ona se, konkretno, svodi na različite oblike dehijerarhizacije, demokratizacije stvaralačkog procesa. To posebno dolazi do izražaja u tzv. devised pozorištu, onom u kom su svi stvaraoci predstave, uključujući i same izvođače, od početka procesa njihovi ravnopravni koautori, unose svoje lične materijale kao građu za koncept.“

Potpredsednica I&F Grupe, Vanda Kučera, predstavila je vizuelni identitet, koji je osmislila agencija McCann kao deo I&F Grupe. Vizuelni identitet Bitefa izabran je na internom konkursu na kome je pobedio rešenje mlade autorke iz Albanije, grafičke dizajnerke Erjete Murje, dok je na čelu kreativnog procesa bila Fljonija Vasija, kreativna direktorka McCann Tirana

 PROGRAM 56. izdanja Bitefa dostupan je na zvaničnoj veb-stranici ovog Festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!