KONKURS ZA PRIJAVU FILMOVA NA 17. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

Priredio: ArtBox portal

Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan u Beogradu od 28. septembra do 1. oktobra 2023. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda, raspisao je konkurs za prijavu filmova koji će se takmičiti za nagradu Koskar, a koja se dodeljuje za najbolje kratke filmove iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Foto: Ana Danijela Radojković i promo

Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Rok za slanje radova je 15. avgust 2023. godine, uz obavezne engleske titlove.

Nagrada Koskar se u srpskoj selekciji dodeljuje u tri kategorije: najbolji film, najbolja režija i najbolji scenario, a po jedan Koskar se dodeljuje najboljem filmu iz regiona bivše Jugoslavije i filmu iz drugih zemalja sveta.

Kako navodi organizator, novina ove godine je uvođenje posebnog, malog Koskara za filmove omladinaca iz Srbije, čiji tvorci imaju manje od 18 godina.

Filmovi koji se takmiče za nagradu treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični). Celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za ovu nagradu, ali će biti prikazani u off programu Festivala.

Više informacija o prijavi se nalaze na festivalskom sajtu: Fsffantastic.com.

Filmove treba slati putem wetransfera na mejl festivala: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com, a veličina fajla ne sme prelaziti 2GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.