MONODRAMA „NEODUSTAJANJE“ U BITEF TEATRU

Priredio Art Box portal //

Monodrama „Neodustajanje” Marije Medenice, koja je po mišljenju umetničko-producentskog tima Bitef teatra, jedna je od umetnički najprovokativnijih i formalno najsloženijih ostvarenja u selekciji programa Mesec nezavsne scene, biće izvedena 11. marta u Bitef teatru.

Foto: Promo

Monodrama „Neodustajanje“ tematizuje fenomen pozorišta iz zakulisne perspektive i predstavlja na neki način „virenje kroz ključaonicu“ u intimni prostor jedne glumice. Njeno stasavanje u umetničkom svetu ispunjeno je brojnim izazovima i dilemama, a najvažnija odluka koju treba da donese je da li da odustane od pozorišta.

Link do snimka predstave:

https://www.youtube.com/watch?v=Hzih_bgw20U

„U procesu rada sa glumicom Marijom Medenicom pokušala sam da napravim muziku koja je njen partner. Onaj sloj teksta koji se nikad ne napiše ili izgovori. Slojevitost Marijinog umetničkog bića je toliko bogata da mi je bilo čak i jako jednostavno da se razmaštam i iskomponujem muziku koja će joj pomoći da ‘ne odustane’ od one najiskrenije ideje da stvori jedan artistički komad. Ona govori u ime svih nas koji smo na tom putu istine ili bar pokušavamo da budemo, istrajemo i ne odustanemo. Glas u songu je Marijin vapaj i njena iskrena, čista ispovest o tome gde nam je teatar, njen pevani monolog u kome nas upozorava i opominje gde smo svi mi u današnjem svetu. Zahvalna sam na ovom procesu.“ (Irena Popović Dragović, kompozitorka)

Leave a Reply

Your email address will not be published.