NAGRAĐENO „JEVANĐELJE PO FJODORU MIHAJLOVIČU DOSTOJEVSKOM“

Priredio Art Box portal //

Žiri 50. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra INFANT, u sastavu: reditelj Dejan Dukovski, dramski pisac Slobodan Skerlić i glumica Tanja Pjevac, doneo je jednoglasnu odluku da nagrada za najbolju predstavu u celini pripradne predstavi „Jevandjelje po Fjodoru Mihajloviču Dostojevskom“ u režiji Jerneja Lorencija a u izvodjenju ansambla Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Jevandjelje po Dostojevskom. Foto: Marija Erdelji. Promo SNP

U Obrazloženje žirija 50. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra se ističe da „uprkos velikoj konkurenciji i kvalitetu svih predstava na festivalu, ovom odlukom žiri želi da istakne vrednost zajedničkog i posvećenog istraživačkog procesa celog ansambla koji nas vodi kroz uzbudljivu raspravu i sudar večitih tema koje se tiču svih nas, a iz univerzuma Dostojevskog.“

Na ovogodišnjem Infantu publika je imala priliku da vidi predstave: Frank V“ (Frank Peti“), koju je po Direnmatu u SNG Maribor režirao Miloš Lolić, zagrebačku Legendu“ koju je po Krleži u pozorištu Gavela“ režirao Ivan Planinić, te nagrađeno Jevanđelje po F. M. Dostojevskom“ Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Jerneja Lorencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.