PONTA LOPUD FESTIVAL OD 20-24. JUNA

Priredio Art Box portal //

Ponta Lopud festival, uz podršku industrijske platforme Sarajevo Film Festivala CineLink, i na ovogodišnjem će izdanju, od 20. do 24. juna 2023, ponuditi seriju predavanja i master klasova pod mentorstvom filmskih profesionalaca koji su svojim umetničkim delovanjem obeležili svetsku kinematografiju. Ime jednog od njih je već otkriveno, reč je o jednom od najvećih reditelja današnjice, švedskom reditelju Rubenu Östlundu, koji smatra kako je Ponta Lopud festival sjajna prilika za susret s kolegama i prijateljima, razgovore o radu na filmu i pronalaženje inspiracije.

Učesnici Ponta Lopud festivala 2023.

Ove će godine tu jedinstvenu priliku imati devetnaest mladih filmskih umetnika, učesnika master klasova, bilo da će pohađati radionice iz područja glume, režije ili kamere.

Učesnici master klasova na trećem izdanju Ponta Lopud Festivala su:

REŽIJA: Marija Apčevska (Sjeverna Makedonija), Kukla – Katarina Bogdanović (Slovenija), Matija Gluščević (Srbija), Juraj Lerotić (Hrvatska), Ivan Salatić (Crna Gora), Norika Sefa (Kosovo), Ena Sendijarević (Bosna i Hercegovina) i Dušan Zorić (Srbija)

GLUMA: Florist Bajgora (Kosovo), Lazar Dragojević (Crna Gora), Jurij Drevenšek (Slovenija), Muhamed Hadžović (Bosna i Hercegovina), Tihana Lazović (Hrvatska), Milan Marić (Srbija), Natalija Teodosijeva (Sjeverna Makedonija) i Ivana Vuković (Srbija)

KAMERA: Bojana Andrić (Srbija), Sara Bernarda Moritz (Hrvatska) i Gaja Naja Rojec (Slovenija)

Sve novosti i informacije o festivalu dostupne su na službenoj mrežnoj stranici www.pontalopud.hr te putem društvenih mreža festivala.

Učestvovanje filmskih profesionalaca i studenata iz regije na ovogodišnjem Ponta Lopud festivalu podržali su regionalni filmski centri i fondovi kroz partnerstvo s Ponta Lopud festivalom: Filmski centar Srbije, Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Crne Gore, Agencija za film Sjeverne Makedonije, Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Slovenski filmski centar.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.