Sea Sound Festival

Art Box portal //

Sea Sound Festival, za svoje prvo izdanje na Martinskoj (Šibenik) od 18. do 21. jula 2024, najavljuje pet pozornica od kojih će svaka imati svoj vlastiti saund sistem. Zamišljen kao jedinstveni festival koji slavi saund sistem kulturu i muziku, Sea Sound će se odvijati na pozornicama koje će zastupati različitu vrstu muzike, koja će se čuti preko unikatnih, ručno rađenih, saund sistema.

Sea Sound Festival_promo

Svih pet pozornica: Live Sound, Dub Sound, Bass Sound, Electro Sound i Roots Sound, biće strateški raspoređeno na festivalskoj lokaciji. Pozornice će svojim pozicijama činiti jedinstveno ‘saund sistem naselje’ kojim će publika cirkulisati i uživati u različitim vrstama bass (i druge) muzike.

Detaljnije informacije  OVDE.

Lokacija:

Martinska je svoje ime dobila u 15. veku kada je uz pristanište šibenskih težaka podignuta crkva posvećena Svetom Martinu,  zaštitniku vinogradara i vinara.  Plovidba preko Šibenske luke do Martinska, kako bi se obrađivali vinogradi, maslinjaci i polja na Srimi, bila je vekovima deo šibenske svakodnevice.

Nakon izgradnje pristaništa Martinska je bila najvažniji saobraćajni punkt Šibenika sve do 1966. godine kada je otvoren most preko Šibenskog zaliva na Jadranskoj magistrali čiju je gradnju preduzela bivša socijalistička Jugoslavija nedugo nakon Drugog svetskog rata. Šibenski most bio je, a i danas je, jedan od najznačajnijih mostova u svetu. Bio je to prvi most koji je u celini izgrađen konzolnim postupkom bez skela oslonjenih na tlo.

O Šibeniku:

Nasuprot Martinske stoji Šibenik koji se nalazi u ekskluzivnom društvu gradova koji imaju dva spomenika na listi UNESCO-ve zaštićene svetske baštine, jedini je u Hrvatskoj, a u svetu ih je ukupno pet. Katedrala Sv. Jakova i tvrđava sv. Nikole pod zaštitom UNESCO-a su od 2000, odnosno 2017. godine, te su neizostavni deo razgledanja svih njegovih posetilaca. Šibenik je proglašenjem i drugog spomenika kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a postao deo retkih gradova s čak dva takva spomenika, na toj se listi nalaze još London, Berlin, Peking i Nju Delhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.