Zajednička veganska večera: 13 godina otvorene kuhinje CK13

Priredio portal Art Box //

Jedna od filmskih preporuka Art Box portala bila je i Mobijev (Moby) dokumentarac iz 2023. pod nazivom Punk Rock Vegan Movie. Ukoliko ste ikada razmišljali da prestanete da jedete meso, nakon gledanja ovog filma najverovatnije ćete to i učiniti. Pridružimo se borbi protiv ubijanja životinja i zaštiti životne sredine. Zato vas i informišemo o događaju koji se dešava u našoj sredini. Naime, CK13 u sredu, 6. septembra, obeležava 13 godina postojanja i rada Otvorene kuhinje CK13  pa poziva sve zainteresovane na Zajedničku vegansku večeru. Možete se pridružiti pripremi od 16 časova ili doći na Zajedničku vegansku večeru u 20 časova.

Plakat za Mobijev film. Foto: Art Box portal

Inače, Mobijev rediteljski debi, koji uključuje intervjue sa nekim od poznatih imena u istoriji panka i rok muzike, kroz vezu između muzike i prava životinja i naraciju o veganskom aktivizmu, osim što podseća na deo istorije pank rok kulture, prikazuje i porazne dokumentarne slike sa farmi za uzgajanje životinja i iz klanica. Mobijeva poruka je savršeno jasna: ne budite deo lanca koji se zasniva na ubijanju nevinih životinja, budite empatični i humani.

I u Otvorenoj kuhinji CK13, priprema se veganska hrana jer, kako ističu, proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine. Ujedno, njihove Zajedničke veganske večere sredom su i prilika da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Foto: Art Box portal

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Detaljnije informacije možete dobiti preko Instagrama : instagram.com/otvorena_kuhinja.ns/

Link ka FB događaju: https://www.facebook.com/events/827133272391889/

Leave a Reply

Your email address will not be published.