D.I.Y. Strip Fest – podrška nezavisnoj strip sceni

Art Box portal //

U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan  –D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža posetiocima priliku da se upoznaju s kreativnošću mladih autora domaće strip-scene.

Foto: Strip Fest

Na „D.I.Y. Strip Festu“ posetioce će dočekati strip autori: Bastard The Bear, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Ilija Jakovljević – EL JAKK, Miloš Tadić, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović, Uroš Milinčić i udruženje Stripotetke – Danica Jevđović, Jana Adamović i Biljana Mihajlović – Bundevica.

Izlagači će predstaviti svoja pojedinačna strip-izdanja, fanzine i printove, pružajući posetiocima priliku da otkriju nove autore i istraže raznolikost nezavisne, nepravedno zapostavljene scene. Strip autorima će se pridružiti i prijatelji sa proizvodima ručne radinosti – Ana Ciglar i Ana Trifunović – ANKO.

Takođe, biće predstavljen i jedinstveni strip fanzin, „Muke naše autorske“, na kome su sarađivali autori: Ana Milojković Omi, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Dragana Radanović, Filip Stanković, Ilija Jakovljević – EL JAKK, Ivana Havran, Jelena Pavlović, Marta Todorović, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović i Samael „Soki“ Belić. Ovaj fanzin donosi kratke stripove inspirisane problemima s kojima se autori suočavaju u svakodnevnom životu, pružajući čitaocima jedinstven pogled iza kulisa „Devete umetnosti“.

Cilj ovog događaja je da istakne  kreativnost domaćih strip autora, te uspostavi blisku vezu između autora i čitalaca koji do sada nisu imali priliku da se sretnu.

„D.I.Y. Strip Fest“ je prilika da podržite domaću strip scenu, upoznate autore i uživate u raznolikosti domaćeg nezavisnog stripa, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj takođe inspirisati buduće autore da stvaraju nove stripove i tako obogate našu scenu.

Ovaj događaj podržavaju udruženje „Stripotetke” i Agencija KomunikArt iz Pančeva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.