MIMIKA ORCHESTRA I INDIJSKI THE BODHISATTWA TRIO

Priredio: ArtBox portal//

Nakon što su u aprilu objavili Ghosts of Mars, jazz trio iz Indije The Bodhisattwa Trio u saradnji sa Mimika Orkestrom iz Hrvatske predstavlja impresivno muzičko izdanje indijsko-hrvatske saradnje — album Frontier koji žanrovski kombinuje džez i savremenu evropsku klasičnu muziku uz uticaje indijske tradicionalne muzike, drum’n’basa i roka.

Album The-Bodhisattwa-Trio-feat.-Mimika-Orchestra-Frontier-
The Bodhisattwa Trio feat. Mimika Orchestra Frontier.

,,Frontier“ konceptualizuje jedinstvenu priču o tri astronauta koji su se nakon nuklearne apokalipse na Zemlji zaputili u potragu za novim domom u svemiru. Ceo koncept takođe se može sagledati kao interakcija između astronauta (The Bodhisattwa Trio) i sila svemira (Mimika Orchestra). Muziku i aranžmane na albumu potpisuju Bodhisattwa Ghosh, Premjit Dutta, Arunava Chatterje, a aranžmane za duvače napisao je Mak Murtić.

Na albumu ,,Frontier“ sudeluju muzičari: Bodhisattwa Ghosh — električna gitara, Premjit Dutta — bubnjevi, Shonai — klavijature i synth bass, Miha Gyorek — saksofon, Vojkan Jocić — saksofon, Marko Gudelj — saksofon, Nika Bauman — flauta, Zvonimir Bajević — truba, Joe Kaplowitz — tuba i Luka Žužić — trombon. Album je snimljen uživo u Intek Music studiju u Koprivnici, a glavni muzički producent i tonski snimatelj je Marin Hraščanec, koji je ujedno miksovao i masterirao album. Naslovnicu albuma je izradio poznati koprivnički umetnik Zvonimir Haramija Hans, a izdavač je Intek Music.

,,Frontier“ će biti  premijerno izveden na ovogodišnjem međunarodnom jazz festivalu ,,Fest Jazza“ u Koprivnici 8. jula. Kratki film sa snimanja albuma, u kojem muzičari i ostali uključeni u projekat iznose detalje ove izuzetne muzičke saradnje objavljen je na Youtube-u i možete ga gledati OVDE . Snimatelj i redatelj filma je Bojan Koštić.

The Bodhisattwa Trio je eksperimentalni jazz fusion bend iz Kalkute u Indiji. Do sada su objavili tri albuma (,,Intersection“ ,Heart of Darkness“ i ,,The Grey Album“). Nastupali su širom Europe i Azije na brojnim festivalima i u poznatim džez klubovima. Njihova saradnja s hrvatskom muzičkom etiketom Intek Music započela je 2019. godine objavom albuma,,The Grey Album“. Aktuelni singl — The Bodhisattwa Trio feat. Mimika Orchestra — Ghosts of Mars.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.