SPLET OKOLNOSTI – URBANA MULTIFUNKCIONALNA TAŠNA

Priredio Art Box portal //

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) okuplja članove grupisane u devet različitih sekcija: arhitektura, slikarstvo i grafika (primenjeno slikarstvo, primenjena grafika, ilustracija, karikatura, strip, konzervacija i restauracija), tekstil i savremeno odevanje, scenografija i kostimografija, dizajn (grafički, industrijski i vizuelne komunikacije), umetnička fotografija, keramika i staklo, vajarska sekcija i sekcija za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti. Galerije Udruženja su: galerija Singidunum (Knez Mihailova 40) i Mala galerija Singidunum (Uzun Mirkova 12) u kojoj se od 17–29. maja predstavlja projekat Splet okolnosti Larise Županjevac-Nikolić.

Foto: uz dozvolu Male galerije ULUPUDS-a

Kolekcija Splet okolnosti nastala je iz želje autorke da kreira urbanu, minimalističku, multifunkcionalnu tašnu koja se načinom kopčanja menja i prilagođava kako potrebama korisnika, tako i užurbanom, svestranom savremenom životu.

Posebnost svakog komada je naglašena jedinstvenim ručno rađenim metalnim ručkama, kao i unikatnim tkanim detaljima.
Larisa Županjevac-Nikolić je rođena 1969.godine u Londonu. Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1995. godine. Član je ULUPUDS-a od 1998. godine. Studio ZOOLOO osniva 1999. godine. Učestvovala je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi. Dobitnica je nagrade na izložbi TISO u MPU 1998. godine, Plakete ULUPUDS-a na Oktobarskom salonu 2000. godine, Godišnje nagrade ULUPUDS-a 2000. godine i Velike nagrade na 49. Majskom salonu 2017. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.