DANAS POČINJE JEDAN OD NAJVEĆIH MUZIČKIH FESTIVALA U EVROPI

Priredio portal Art Box //

Danas počinje EXIT festival. Festivalske kapije se otvaraju u 19:00 sati i očekuje se da kroz njih tokom četiri dana prođe više od 200.000 ljudi! Ovogodišnji EXIT, na posebnoj ceremoniji, u 20:00 otvara nova Pachamama bina na kojoj nastupa Mose. Druga ceremonija rezervisana je za Glavnu binu u ponoć, uz Henry-ja Ammar-a i tradicionalni vatromet! Već prvog dana nastupaju Iggy Azalea i Afrojack na Glavnoj bini i Adam Beyer i Anfisa Letyago na mts Dance Areni. Uz njih na festivalu nastupaju i Jax Jones, Napalm Death, Reiner Zonneveld, Noisia u DJ setu, kao i n Back To The Future hip hop showcase, koji će biti na Glavnoj bini.

EXIT 2022. Foto: Olivera Jeranče

Na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 10. jula stižu svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, među kojima su Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i regionalna postava koju predvode Konstrakta, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara uz stotine drugih izvođača.

EXIT photo team

Egzitov kamp na Štrandu otvoren je juče. Organizatori navode da će festival posetiti ljudi iz više od 100 zemalja sveta. Osim posetilaca iz zemlje i regiona, u Novi Sad su stigli Grci, Holanđani, Indijci, Nemci, Poljaci, Turci, gosti iz Singapura i Emirata.

Detaljnije informacije u vezi sa satnicom, ulaznicama, izvođačima, kampu, prevozu i organizaciji tokom festivala nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala EXIT: https://www.exitfest.org/en/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!