TEMA MENTALNOG ZDRAVLJA U FOKUSU FESTIVALA EXIT

Priredio ART BOX portal //

EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje 7. jula, četvorodnevne ulaznice su rasprodate, jednodnevne su i dalje u prodaji, a portal Art Box, iščekujući da jedan od najvažnijih muzičkih festivala u Evropi počne, svoje čitaoce podseća na društveno odgovorne i humanitarne aktivnosti EXIT-a, brigu o mentalnom zdravlju i podizanje ekološke svesti.

Foto: iz arhive portala Art Box

Neke od različitih društveno odgovornih aktivnosti imaju višegodišnji „staž“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, neke će biti predstavljene premijerno, a većini je zajednička veoma važna tema mentalnog zdravlja, koja je u fokusu ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala.“

OPENS State of EXIT zona

Moto ovogodišnjeg Exita – „Zajedno. Uvek!“ podstiče prihvatanje različitosti, toleranciju, povezivanje razumevanjem i muzikom. Zato OPENS State of EXIT zona, koju ove godine predstavlja preko 20 organizacija civilnog sektora iz celog regiona, svojim programom, kroz  interaktivne i kreativne sadržaje, ističe značaj mentalnog zdravlja mladih i podrške koju je važno da im svi delovi društva pruže.

Mental Health poruke

„Saosećanje će spasiti svet“, „Razumevanje je čin ljubavi“, „Budi nežan prema sebi“, „Šta god da je pitanje, ljubav je odgovor“ i „Budi pažljiv prema sebi i drugima“ samo su neke od Mental Health poruka koje će biti predstavljene na mini izložbi širom Petrovaradinske tvrđave, a kojima će EXIT tokom festivala posetioce podsećati na toleranciju, ljubav i mir.

Saradnja sa Centrom Srce za stručnu psihološku podršku posetiocima

Tokom festivala će dežurati nekoliko psihoterapeuta a štandovi za psihološku podršku posetiocima ove godine nalaziće se na više lokacija – u EXIT kampu, na Foodland-u, ali i na OPENS State of EXIT zoni festivala.

Akcija „Stars for kids“

Ovogodišnje zvezde EXIT festivala pridružiće se ranijim muzičarima-donatorima, kao što su: David Guetta, Skrillex, Motorhead i Killers, u tradicionalnoj akciji doniranja stvari u humanitarne svrhe koja nosi naziv „Stars for kids“.

EXIT Photo Team

Green EXIT

Green EXIT-u se u akciji reciklaže, pored višegodišnjih partnera Heinekena i Ekostar Paka, koji ove godine imaju poruku „Plastika se može odgovorno sakupiti“, pridružuje i Ball Pakovanja i ReCan Fondacija platformom „Svaka limenka se računa“.

Tri reciklažne stanice biće postavljene kod Akademije, na Chill zoni (kod No Sleep Novi Sad bine) i Explosive šanca.

Recan fondacija će učestvovati na EXIT festivalu reciklažnim rančevima za sakupljanje limenki i najnovijom aktivacijom, digitalnim sistemom za brojanje prikupljenih limenki koje će biti donirane. A posetioce koji donesu sakupljene čaše, limenke i ambalaže očekuju i nagrade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!