MINI-SERIJA LARSA FON TRIRA NA FAF-U

Priredio Art Box portal //

U četvrtak, 1. decembra u 17 časova u mts Dvorani, ekskluzivno na 28. FAF-u,  autorski maraton: mini-serija Larsa fon Trira Kraljevstvo: Egzodus, nastavak kultnog horor-serijala čija su prva dva dela izašla 1994, te 1997. godine. Treći deo, Kraljevstvo: Egzodus je petodelna mini-serija koju je svetska publika prvi put imala priliku da pogleda na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu.

https://faf.rs/portfolio-item/kraljevstvo-egzodus/

U pitanju je divlji narativni vrtlog koji na neobičan način spaja elemente fantazije, terora i apsurda.

Sinopsis:

Kada dobri ljudi, koji nesumnjivo vladaju naukom i najsavremenijom modernom tehnologijom, ne uspeju da se izbore sa zlom, pa čak i sam čuvar kapije postane preslab, Karen mora da pokuša da izvede naizgled nemoguć zadatak, boreći se sa gordošću i glupošću. Sada, više nego ikada, svi moramo biti spremni da uzmemo dobro sa zlom, jer se kapija Kraljevstva ponovo otvara.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File: Lars von Trier 2014

Lars fon Trir (Lars von Trier, 1956) je nagrađivani kontroverzni danski filmski režiser rođen u Kopenhagenu, jedan od osnivača kolektiva Dogme 95, iz 1995. zajedno sa Tomasom Vinterbergom i još nekoliko danskih autora. 

Autor je čuvenih filmova „Melanholija“, „Preko talasa“, „Ples u tami“ (u kojem je igrala i Bjork),„Dogvil“ i „Antihrist“. Nagrađen je Zlatnom palmom za film „Ples u tami“ u Kanu 2000. godine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.