MOJ OFF – BESPLATAN ONLAJN LETNJI FILMSKI MARATON

Priredio Art Box portal //

Besplatan onlajn letnji filmski maraton „Moj OFF“ biće održan od 1. do 31. avgusta na platformi mojoff.net. Na programu je 60 igranih i dokumentarnih filmova različitih žanrova, među kojima su Aftersun, Bergmanovo ostrvo, C’mon C’mon, Summer of 85, Ubistvo svetog jelena, Aferim!, Alma Viva, Žena Čajkovskog, Joyland, Džoni Dep: Kralj kulta, Sent Omer…

Gledaoci će samo prvog dana festivala imati priliku da pogledaju film „Broker“ reditelja Hirokazua Korede. Sniman u Južnoj Koreji film prati priču mlade žene koja jedne kišne noći ostavlja svoju bebu na pragu crkve. Novorođenče kupe dvojica muškaraca koji kradu napuštene bebe kako bi ih prodavali roditeljima koji su spremni dobro da plate. Kada se mlada žena, puna kajanja, vrati u crkvu, otkriva nezakoniti posao i odlučuje da se pridruži muškarcima kako bi pronašla najbolje usvojitelje za svoju bebu.

Video-stil iz filma Broker

Japanski reditelj Hirokazu Koreda čiji je film „Kradljivci“ iz 2018. u Kanu nagrađen Zlatnom palmom, a u kategoriji Za najbolji inostrani film nominovan za nagradu Oskar, donosi ostvarenje koje američki dnevni list Washington Post hvali kao film čije se najmračnije teme socijalne disfunkcije i pukotina, pretvaraju u bajku iznenadne slatkoće.

Na platformi će u svakom trenutku moći da se pogleda 30 filmova, a program će biti svakodnevno ažuriran.

Platforma „Moj OFF“ nastala je 2020. godine u godini pandemije, sa idejom da prikaže izvrsna ostvarenja prikazana na nekom od svetskih i domaćih festivala, koja imaju kratak bioskopski život ili nikada nisu prikazana, koja su teško dostupna na vodećim streaming platformama.

Trejleri:

Broker: https://www.youtube.com/watch?v=UDBdAJo1ZlE

After Sun: https://www.youtube.com/watch?v=oxrfvZFKoK4&t=9s

Preporuke portala Art Box:

Naš portal je već ranije preporučio filmove „Bergmanovo ostrvo“ i „Broker“ te vas podsećamo na tekstove:

„Ostrvo Ingmara Bergmana“

https://www.youtube.com/watch?v=kp2_-zsUFwY

„Postfestum – korejski filmovi Broker i Dvostruka prevara

POSTFESTUM – KOREJSKI FILMOVI „BROKER“ I „DVOSTRUKA PREVARA“

Leave a Reply

Your email address will not be published.