ODRŽAN JUBILARNI EXIT

Pripremio portal Art Box //

Jubilarno, dvadeseto izdanje muzičkog festivala EXIT održano je uprkos pandemiji korona virusa. EXIT je, zapravo, prvi veliki festival koji je održan od početka pandemije. Iako je Festival osnovan 2000. godine (kao studentski pokret suprotstavljen režimu Slobodana Miloševića), jubilej je zbog rastućeg broja zaraženih korona virusom, realizovan nakon jednogodišnjeg odlaganja. 

EXIT Photo Team

EXIT 2021 je ugostio približno trista izvođača na dvadeset bina. Od 8. do 11. jula Petrovaradinsku tvrđavu je posetilo više od 180.000 ljudi iz 70 zemalja. Ulaz na festival su imali samo vakcinisani posetioci i oni sa dokazom o preležanoj infekciji. Ostali su bili u obavezi da prilože negativan test na korona virus a organizatori festivala su na nekoliko punktova u gradu omogućili testiranje.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi su nastupili: David Guetta, DJ Snake, Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte, Sabaton, Nina Kraviz, Solomun Robin Schulz, Sheck Wes, Amelie Lens, Maceo Plex, Pan – Pot, Satori, Asaf Avidan, Paul van Dyk, Roni Size i još stotine izvođača, od kojih je mnogima nastup na EXIT-u bio prvi nakon godinu i po dana pauze.

David Guetta je svoj nastup započeo obraćanjem publici: „Ne možete da zamislite šta za mene znači to što sam ovde večeras. Slavimo 20 godina EXIT-a, 20 godina neverovatne muzike. Ovo je prvi festival koji se konačno dogodio i najbolje mesto na celoj planeti na kojem se možete trenutno naći. Nadam se da ćete uživati u šouu, ja ću uživati u svakom minutu. Napokon smo slobodni, da li ste spremni?“

EXIT Photo Team

EXIT je i jedina festivalska grupacija koja je uspela da organizuje čak četiri festivala: EXIT u Srbiji, Sunland u Bugarskoj, Sea Dance i ADA Divine Awakening u Crnoj Gori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!